RSS

Sunday, December 27, 2009

WOW!!!MAK CIK KAYOOOOO!!!!


Hahahahah...di tengah-tengah pagi 10 Muharam yang permai ini, sedang Cik Ayu mengconfirmkan pembelian baju anak2 dari blogshop (baru belajar membeli belah thru internet nih) Cik Ayu pun mengecheckla email nya dan alangkah terkejutnya hamba (tak taulah terkejut spesies apa kan) apabila jeng jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tetiba aje mata terpaku kat email yang dari Hong Kong nih...jauh tu...tah sapelah mamat yang anta email kat Cik Ayu ni haa...sepupu sepapat Jackie Chan kot....

Assistance Needed‏


From: Mr Lee Li Song (lee@song.hk)

You may not know this sender.Mark as safe
Mark as junk

Sent: Saturday, 26 Dec, 2009 12: 25 PM

To:
I need your assistance so that we can both transfer abandoned sum of$19.5Million Dollars own by(late Mr Sadiq Uday) from my bank Hang SengBank here in Hong Kong. Please Reply quickly so that i can give you moreinformations about the source of the funds and share in the ratio of 60%for me and 40% for you. Please Reply with Full Names:Private Phone Number:Current Residential Address:Occupation: Contact me via mrleelisong@live.hk



Wow wwwiiiii....kayo dah makcik! Biarpun Cik Ayu tau ini bukanlah benda yang baru dlm dunia siber yang tak mengenal sempadan ni, tapi tak de idea lain ke gamaknya spesies PENIPU ni nak buat ye? Balik-balik taktik yang sama! Adoyaiii....makcik tak makan dek citer-citer merapu camni (makan ikan kerapu lagi best!) Cuba bayangkan, dia offer kita 40% daripada 19.5 mil dollars....adoi....sapelah yang bermurah ati sangat nak kasik duit sesenang gini kat orang kan? Manalah nak dapat cam tu..bak kata pepatah walaupun Cik Ayu cikgu Bio tapi BM dia ok gak la...

Yang bulat takkan datang bergolek
Yang pipih takkan datang melayang

Maka dengan hati penuh confident, kita tak payahlah teruja dengan cerita ceriti merapu macam ni kan....Harap-harapnya rakan-rakan bloggers di luar sana tidak termasuk dalam golongan yang menjadi mangsa penipu macam ni atau yang seangkatan dengannya...Nauzubillah....!

8 pengkritik jemputan:

maiyah said...

ayoyo.. mashukk maa.. bengong dorang nih

zureen @ mama said...

Banyak tu makcik..he3

Macam-macam cara orang nak menipu ni.

iCe said...

hahahaaa tak pernah dapat emel yang dari hongkong ni... salu dapat emel yang dari africa je...

azieazah said...

AYU, kisah ni dah lama gak ada kan?, sampai dah ketara sangat tipu nyer...
Kak Azie kerap gak dapat macam tu, tengok tajuk jer teruih delete...

AYU IDRIS said...

Maiyah : klu masyuukk btl tak pelah kan...sedap sikit rasa ati tmbh2 duit dah byk hbs utk start sekolah ni..hehehhe

Kak Zureen : hahahha,klu btol bestlah jgk!kayo sgh makcik!

Ice : tulah pasal..biasa african aje...ni HK mai plak...hihihihihi...

Kak Azie : tulah, mmg dah lama..tp biasanya african,ni HK plak...lawak aje rasanya!pas ni negara mana plak nak anta email2 camtu

Nida said...

salam...

Kalau betul2 tu mahu jadi jutawan segera... tidur berulit duit..hehe

sonata anak kancil said...

seme nya tipu belaka! biasa jugak masuk terjah dalam email - sy delete aje...

Anonymous said...

Terima kasih atas maklumat menarik