RSS

Friday, January 22, 2010

Apabila Nana demam...

Nana tak sedap badan....erti kata mudah..DEMAM! Hai....demamlah plak anak dara sulung Mama ni...tekak tu memang dah banyak hari on and off batuk. Disuruh minum ubat batuk, mulalah macam-macam alasan yang dia bagi. Kekadang geram jugak dengan taktik tak nak makan ubat yang dia buat. Nak titikkan mnyak habbatus sauda kat lidah, mulalah komplen tak sedapla...pahit laa....anak...anak...

Bila tengah demam, demand boleh tahan jugak. Nak makan pizza la Mama! Tetiba dia mintak bawak ke Pizza Hut. Hamboi....dok demam pun ada selera jugak ye....tingat kalau zaman aku dolu-dolu, time demam paling habis kuat pun mintak KFC dengan ayah aku....dah tu aje yang ada...bukan macam zaman sekarang, serba serbi ada..24/7 plak tu!




Ni le rupa orang tengah demam!

Maka, aku dan hubby turutkanlah permintaan orang tengah demam tengok muka sihat aje bila setuju bawak pi Pizza Hut so bergeraklah kami ke PH Taman Bendahara, Pengkalan Chepa. Maleh nak masuk bandar...kat sini pun boleh tahan gakla ramai orang. Tapi tak la sekalut kat KB....Ni yang dimakan oleh kami 4 beranak....Damia tengok aje....kesian dia!hihihihihi



Lupa lak nama pizza ni...belasah ajelah!



Ni ayam apa tah...aku mintak lain, dapat lain...geram btl dgn waiter tu bila tanya angguk aje....seb baekla aku tak terbalikkan meja...hehehehehe....


Gaya orang demam nak serang pizza!

Proses makan memakan ni tak ambik masa lama...kang lama-lama berembun makin demam plak anak aku ni...Dia ni memang senang sangat nak sakit....risau jugak dibuatnya mula-mula tu. Tapi alhamdulillah keadaan tak lah teruk...cuma aku memang berhati-hati kalau dia start demam, alamat tak senang duduklah jawabnya!

Buat anak Mama, Nana.....permintaan Nana dah pun Mama dan Papa tunaikan. Harapnya Nana berpuas hati dengan layanan Mama dan Papa malam ni.....Luv you!

10 pengkritik jemputan:

maiyah said...

hahaha.. sama le ngan anak2 kat umah sy

Nida said...

kena bagi minum plain water banyak2... semoga Nana cepat sembuh

AYU IDRIS said...

Kak Maiyah : dah nama pun buda2,perangai serupa aje kan...

Nida : tulah...mmg Ayu paksa minum air byk2...

MaizaC'Joe said...

Salam akak..

demam dapat makan pizza.. hari pun ok gak demam hee.. moga nana cepat sembuh..

cutenya anak akak.......

zaza said...

nampak cam sedap..
sayangnya, kite tak suka makan pizza! Selalu bawak anak2 saudara ngan mak , tengok je diorang makan.. Takpun, order je spageti ngan mushroom soup tu..

zaza said...

nana.. auntie zaza doakan.. cepat2 sembuh ye.. boleh main kejar2.. and.. jadik slim.. hihi.. jangan marah

AYU IDRIS said...

Maiza : hahahha..tulah beruntungnya bebdk zmn skrg..demam nak mkn macam2,InsyaAllah dapat....

Zaza : hehehehe..spageti ngan mushroom sup pun sedap!

azieazah said...

Amboii.. kalu gini 1st class layanan untuk orang demam, bleh ler demam selalu selalu... :D

insan pendidik said...

salam,

biase kalo sorang start demam yg lain pun nanti demam same ... dah mkn 'obat' tu okey la nanti hehe

xiiinam said...

Demam ngidam pija hat rupanya ya...


Sangat Cute...