RSS

Tuesday, January 26, 2010

Merayau-rayau di WCY


Kisah berlaku hari Jumaat malam Sabtu...tak de plan nak ke mana-mana....ajak En Hubby ke WCY. Apakah itu WCY?? Hehehehe...tu singkatan bagi Wakaf Che Yeh. Sesape yang biasa datang Kelantan ni, WCY mesti ada dalam agenda selain daripada Rantau Panjang dan Pengkalan Kubor - syurga membeli belah especially bagi kaum ibu! So aku hanya bertiga - En Hubby dan Nana aje yang pegi. Syasya tinggal umah nenek, tolong jaga baby Damia. Kesian plak kalau ikut. Penat nak keliling WCY tu. 


Muka Nana yang mengantuk! Suruh tinggal nak ikut gak...sempat terlelap dalam keta!



Apa yang best sangat kat WCY tu? Haaa..kalau pada yang suka bershopping, silalah datang ke sini. Banyak benda menarik yang boleh anda tontoni/beli/jenguk-jenguk....dari sayur sampailah ke kain baju..semua pun ada! Pendek kata, kalau nak datang sini, silalah bawa RM lebih ye! Takut menyesal plak tak dapat beli barang yang dihajati!


 

En Hubby tengah mengusha torch light

 

 Macam-macam bendalah ada jual kat sini!


Aku jalan-jalan tak beli apa sangat pun...lama tak datang situ aje sebenarnya. Saje nak meround memalam..sudahnya banyak beli makanan! Nak beli tudung tapi tak de yang berkenan...balik-balik tudung, tudung balik-balik! Sudahnya ini aje yang kami bawa balik...




Jam tangan Nana


 
Haaa...ni timbunan makanan ye kawan-kawan dalam plastik ni (klu kat sini plastik dipanggil supit tau!)

Dah puas meronda,laparlah plak...Jumpa satu kedai, apa lagi terus lepak dan startlah makan makanan yang dibeli tadi sekali dengan order ni....nyum..nyum...sedap gak!




MEE UDANG! besau udang dia....


dan aku minum air ni...(kunun tgh berpantang air batu....mmg pun aku pantang lagi!)


 
TEH O LIMAU PANAS!


Pas makan, perut dah kenyang....mata pun dah berat...kaki mulalah melangkah ke kereta....nanti nak datang lagi...hihihihi....tak puas berjalan sebenarnya! Tak larat nak perabis satu pusingan,asyik kena pegi 2-3 kali baru complete!


P/S : Buat Kak Azieazah....jgn lupa masukkan WCY dlm agenda bila dtg ke sini tau!

5 pengkritik jemputan:

azieazah said...

Yesss...! Yess...! harus singgah. Dolu2 (3 kali dah) kalu ikut trip ni, tak penah lak singgah WCH ni, biasanya Pengkalan Kubur dan Rantau Panjang jer..

harap2 tempat ni akan tersenarai nanti..

Kak Azie insyaAllah, akan pergi pada 5-7 Mac nanti... ada harapan bertemu?

012-9737224

AYU IDRIS said...

Hahahaha..rugi kalau tak pegi kak!Musti masukkan dlm agenda nanti tau!Rasanya masa tu tak de apa2...InsyaAllah tak de aral kita jumpa ek nanti!Ayu sms akak later...

Mybabah said...

Salam. Babah baru sekali sampai kat sana. Apa-apapun, babah masih prefer pergi downtown stadium cheras...

Nida said...

Salam Ayu..

Nida tak pernah ke sana lagi.. tengok gambar2 tu macam menariklah.. teruja nak pi sana..

maiyah said...

wah.. sronok nya jalan2..