RSS

Sunday, January 24, 2010

Wahhh...semuanya baru!!!!

Ni kisah yang berlaku pada 20/1 lalu.....lepas aje aku habis kelas pukul 2.10 ptgtu, terus aku memecut kereta ambik anak-anak kat sekolah. Destinasi seterusnya--> PASAR LAMA MPKB! Kalau siapa yang biasa dan pernah datang ke Kelantan ni, pasar lama ni mesti antara tempat yang wajib singgah selain daripada Pasar Besar Siti Khadijah dan Wakaf Che Yeh-pasar yang tak pernah sunyi dari acara jual beli! Kiranya kalau kat KL tu, Wakaf Che Yeh ni macam Uptownlah!

Tujuan aku ke sana....nak usha-usha beli-belah habiskan duit beli tudung. Dah habis ke koleksi tudung aku yang sedia ada lagi berlambak-lambak tu sampai kena beli yang baru? Hahahahah.....bukannya dah tak de tudung, tapi aku nak survey harga tudung yang saaaangaaaaatttt aku berkenan- tudung jenama HAWA. Rasa-rasanya kalau kat KL dah jemu kot orang pakai tudung itew....aku baru nak beli setelah mula berjinak-jinak dengan pemakaian tudung yang ada awning tu....tu pun berapa kali aku dok try pakai takut orang gelakkan muka aku yang penuh bak bulan purnama ni!

Maka dengan penuh perasaan dan perasan aku pun sampaile ke tempat yang dituju. Sampai aje aku dok pusing-pusing kalah orang dok tawaf kat Mekah tu! cari kedai yang menjadi idaman hati. Ahaaa...dah jumpa,dah jumpa! Kedai tu memang jual tudung awning tu aje...dan yang paling banyaknya, jenama Hawa ni lah! Macam-macam namala diorang ni kasik kat tudung....ni sure gara-gara cite Sumpah Bunian...gamaknya orang yang buat tudung tu berkenan kot tengok si Hawa (lakonan Nora Danish) tu pakai tudung cenggitu....dah namapun orang lawa ye tak?? Tapi yang tak lawa pun aku tengok jadi lawa jugak bila pakai tudung tu..Maka,inilah hasil usaha aku mengusha menghabiskan duit aku tudung jenama Hawa itew......check it out!


Kaler oren....



Kaler pink



Kaler merah
Sampai umah dekat pukul 5.00 jugak...Mata tetiba tertancap pada bungkusan ini.....apakah ia???Oh lupa plak. Tentunya bungkusan yang aku tunggu-tunggu itew.....inilah dia isi di dalamnya...




Swimsuit baru untuk puteri-puteriku yang dua orang tu! Kemain suka seraya menyengihkan diri  bila diorang tengok swimsuit yang aku tempah dah pun sampai. Bukan senang nak jumpa swimsuit yang menutup aurat ni...kalau kat shopping complex yang seksi meksi tu banyakle....tapi aku memang cukup tak berapa berkenan pesen camtu! Kredit to House of Muslimah Swimsuit atas servis yang da bomb! Pas ni aku plak nak beli untuk diri aku sendiri walaupun aku tergolong dalam kategori kayu berenang! Tapi aku kena kecikkan le sikit body aku ni, barulah sajak nak pakai swimsuit camtu...Sedang eloklah swimsuit sampai...tak lama lagi cuti raya cina seminggu jugak yahooo....tapi Sabtu ni dah start kena ganti! jadi kena sangatlah nak try bila pegi holiday nanti..

Semuanya puas hati...aku dengan citer tudung Hawa aku...anak-anak dengan swimsuit seorang sehelai....aku tengok senyuman tak lekang di bibir anak-anak aku tu...nasib baiklah dah dapat,kalau tidak maunya diorang akan kuarkan dialog camni...

"Mama tu tak de keje lainlah tu,asyik tudung..tudung...tudung!"

Eleh...itulah ayat-ayat tak puas hati sebab aku tak beli apa-apa kat diorang tadi...tapi terus senyap bila tengok diorang pun dapat barang baru...hihihihi...selamat aku....

4 pengkritik jemputan:

maiyah said...

kalo sesuatu yg cantik mmg kita akan aim je slalu kan

Nida said...

Salam Ayu..

dah macam2 jenama tudung sekarang ni kat Malaysia ye... laa ni tudung Hawa ke yg terbaru?

azieazah said...

AYU... lawo nyer tudung-tudung tu... Rasanya nak beli gak la..

Nanti awal Mac nak pegi Kelantan gak..

Hmmm di mana kedai Muslimah yg jual baju mandi utk muslimah tuh?

AYU IDRIS said...

Kak Maiyah : Tulah kak...mmg dah lama aim tudung tu!dok pk byk kali takut tak sesuai dgn muka..sekali tgk ok aje...tu yg rembat 3 helai buat tmbh koleksi tudung sedia ada!

Nida : aah,mcm2 nama tudung skang ni...tak terikut rasanya!Hawa ni antara brand yg popular Nida...tp byk lagi brand yg tak terikutlah!

Kak Azie : mmg cantik kak...juling bijik mata! tu akak blm pg kat Wakaf Che Yeh,lagi juling!eh kalau nak dtg sini,bgtaulah ayu ye..blh gak kita jmpa ke kan...