RSS

Sunday, May 30, 2010

Happy Moment 30052010

Peristiwa masih baru..kejadian berlaku petang tadi antara aku dan juga 2 orang ex student aku, Siti Salehat dan Farhanim. Dah lama betu tak jumpa diorang ni...so ada masa terluang, kami pun set masa untuk jumpa aka date....mini gatheringlah gitu! Tempat yang dijanji, mana lagi kalau bukan KB Mall!

Janji pukul 2.30 petang, tapi aku lambat sikit. Melilau-lilau cari parking...pelik jugak ramai plak umat manusia petang tadi kat KB Mall tu sampai penuh parking lot kat basement tu. Tapi dah namanya ada rezeki, dua kali aku tawaf, dapat jugakla parking...

Cepat-cepat tuju kat tempat yang dijanjikan- depan kedai emas Poh Kong. Hahahah..akhirnya setelah sekian lama tak jumpa, maka hari ini dengan izin Allah..aku dapat jumpa balik ex student aku. Si Siti dah 5 bulan habiskan Master dia..Sekarangni pegang status penganggur terhormat sesambil cari keje. Yang si Farhanim plak..dengar katanya sambung Master jugak...dan sekarangni tengah cuti..so jadi cikgu ganti kejap. Aku plak??? Hmmm..kalahla kalau banding dengan student aku tu...Cikgu jugak yang tak sambung-sambung belajar..Tunggu anak besarla...anak dah besar, ada plak anak kecik...hahaha....semuatu alasan aje...Nantilah, tunggu bila sampai seru betul-betul...time tu aku plak tak de halangan apa-apa,InsyaAllah aku akan sambung jugak...

Ok..balik pada pertemuan kami ni...so kami sepakat nak lepak kat Pizza Hut aje...Senang sikit nak berborak pun..Maka, di Pizza Hutlah kami bercerita ceriti...Bertukar-tukar cerita..Cerita apa tu?? Hanya kami aje yang tahu!Hihihihih..Layankan ajelah gambar-gambar yang sempat kami abadikan....


Aku dengan Siti....

 Aku dengan Farhanim

 Ni kek diorang beli untuk aku..kek 3 in 1!

 Pizza yang kitorang order tadi...dah selamat masuk perut masing-masing!

Kenangan terindah abad ini...hihihihih...

Untuk Siti dan Haneem...mekasih banyak-banyak ingat lagi kat cikgu....Selalu kita dok borak kat FB, now ada masa dapatlah kita bertentang mata..Tapi tak puas sangat...masing-masing ada hal..Next time kita lepak lama-lama sikit ye....

All the best to both of you....whatever you do...wherever you go...May Allah bless you always.

Muah..Muah....

2 pengkritik jemputan:

haneem leman said...

hehehe...seronok wat gathering gini :)) laen kali berjumpa lg hihi

kakyong said...

beruntung jadi guru.. sentiasa dihargai student..