RSS

Friday, May 7, 2010

Sesi terapi minda...dapat hadiah in advanced!

Hihihii....sukanya rasa di hati..apa taknya, dalam kepala otak ni dok pikir nak beli purse/wallet baru..tapi dok tunggu time yang sesuai. Maklumlah, kalau nak guna duit sendiri ni, aku pikir 2-3 kali. Lainlah kalau ada orang nak belikan, kan..laju aje aku mengangguk!

Nak dijadikan rezeki, pucuk dicita ulam mendatang...orang mengantuk disorongkan tilam....En Hubby ajak pegi KB Mall malam semalam....nak cari wallet katanya. Aku kata ok aje....penat keje siangnya nak jugak berjalan malam..So sampai aje kat KB Mall tu, tercari-cari kedai yang jual wallet. En Hubby terus masuk kat butik Bonia...jengah-jengah ada le plak wallet yang dia berkenan. Aku pun curi-curi intaile purse kat situ....tengok ada sale...50% lagi tu! Dalam hati dok berkira-kira...rasa macam nak beli. Ala...kalau guna duit sendiri, tak dapatlah aku nak beli benda lain untuk bulan ni. Hati berdetak, harap-harap En Hubby paham....Sekali tu telinga aku menangkap suara seseorang yang bercakap dari arah belakang aku...

" Ala yang..kalau u nak purse tu, ambik ajela...Dok terjenguk-jenguk dari tadi! "
Uissshhh....agaknya En Hubby dengar kot monolog aku tadi...bagus betullah isyarat  tak langsung  aku tu dah sampai kat dia. Apa lagi, aku pun pilihlah french wallet ( ye ke french wallet ) yang sungguh sempoi sesempoi aku tapi aku suka. Ok jugakla kan...yang penting tempat nak letak membership/kredit kad-kad banyak dalam tu. Itu antara kriteria utama bila aku membeli purse/wallet.

Apakah isi di dalam??? Hehehehe.....

Ini dia....
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

Tara.....sempoi sesempoi aku!


See...banyak sungguh tempat letak kad.....seb baek ada watermark tu...boleh wat cover gambar IC  aku yang tersangatlah "cutenya"


Bubye wallet lama!! Aku sayang lagi sebenarnya, tapi condition kat dalam tu memang layak sangatlah kena tukar!


En Hubby sempat berpesan, french wallet tu kira hadiah untuk Mother's Day...kiranya aku dapat hadiah in advancedlah ni....Aku tengah tunggu lagi 2 hadiah~hadiah Hari Guru dan hadiah hari jadi aku! Hihihihii...bila tiba bulan Mei, memang aku tersangat suka! Harap-harap En Hubby tak le kira purse ni hadiah 3 in 1 plak!



Apapun, mekasih bebanyaklah kat En Hubby....tu yang aku bertambah sayang tu kat dia...kalau tak beli hadiah,tak sayang ke???heheheh...

7 pengkritik jemputan:

mohmad sakimi said...

beruntungkan kalau hubby jenis memahami .. bertuah badan , .. :)

AYU IDRIS said...

Alhamdulillah..tapi kekadang tu isyarat tak sampai jugak kat dia...

Ena said...

bestnyerrrr..

sy pun kene wat cenggitu gak kot kak.. kene ajak en hubby p sopin.. untung2 leh juge dapat purse!.. sbb sy pun tengah cari purse jug.. hehehe

cantekk juge purse tu.. yg lame pun masih cantekkk!!

AYU IDRIS said...

Ena..kekadang kena wat camtu jugak...tapi kalau isyarat tak sampai kat hubby,kena cakap depan2..hihihi....

azieazah said...

Wahhh best tu. Yang bagi pun suami sendiri, memang dah wajar dah tu. Menghargai dan dihargai.

Tukar topik skit.
ada beberapa kategori:
ada isteri tak pernah dapat barang, tapi perhatian dan masa dgn suami tidak berbelah bagi.
Ada isteri rasa, dapat barang tu ANTARA tanda2 suami sayang.
Ada isteri tak dapat kehendak hati, mula rasa terabai...

Anda dalam kategori mana? heheheh tak perlu jawab sini. Jawab dalam hati jerrr...

AYU IDRIS said...

Hahahah..betul tu Kak Azie...susah kan nak faham hati isteri ni!hari ni macamni,esok lak macam tu..apapun,bersyukurlah dgn apa yg kita ada...

p/s ; dah jawab dah soklan kak Azie tu...hihihihi...jwb dlm ati aje.

Wasatiah Gurlzz said...

bestnya akak..hubby kasi adiah...wallet bonia...cntik...(",)

sya, tak der sapa nk kasi..sndiri kne kumpul duit n beli..nmpak gayanya, smpai bila pun tak merasa...chedih...huaaaaaaaa, nk nangisss :-(