RSS

Friday, May 14, 2010

Terungkai sudah rinduku padamu!


Salam hari Jumaat kawan-kawan....aku bersiaran dari KL...lebih tepat lagi dari rumah family aku...kat Sentul ni ha aje...Aku sangat rindu padanya....aku balikni pun selain nak jumpa keluarga, aku nak rungkaikan rinduku padanya...rindu yang dah lama terpendam....jauh di sudut hati Dah lama aku tahankan rinduku ini....tapi kali ni aku tewas! Ye,sesungguhnya aku lah pengalah itu! Aku dah tak tertanggung nak menahan gejolak rasa...yang semakin lama semakin membekas di hati!

Hari ni aku dah dapat apa yang aku inginkan~merungkaikan rinduku padamu....ye, hanya padamu. Bukan pada yang lain.....aku sungguh puas hati bila dapat meluahkan rasa rindu itu..Ye...aku puas! Puas sangat-sangat sebab aku tahu, lepas ni tah bila aku akan dapat meluahkan rasa rindu ini padamu lagi....Mungkin cepat, mungkin lambat...hanya Allah yang tahu!

Aku rindukan mu....cukuplah untuk hari ini....perasaan rinduku ini dah berkurang sedikit....Mungkin selepas ini rindu ini akan kembali menggunung....aku pasti itu!

Ini yang aku rindukan itu.....

 Nasi lemak sambal sotong!

Hehehehehe.....ihsan Pak cik Google..yang aku beli kat pasar pagi
tadi dah selamat masuk dalam perut aku!

Tq banyak-banyak kat En Hubby yang sudi membawa aku pulang ke KL...actually dia ada keje kat Temerloh semalam...aku plak mc, so lepas habis keje tu aku request nak balik KL...Semalam sempatlah singgah kat Genting Sempah..dapat jugak apa yang aku rindukan...siput sedut masak lemak!

Pun ihsan Pak cik Google jugak....

Fuuuhh lega! At last aku dapat juga lepaskan rindu kat nasi lemak sambal sotong dan siput sedut masak lemak cili api! Lepas ni aku dapat makan kedua-duanya bulan depan plak!

10 pengkritik jemputan:

chugie said...

amboi.. akak ni macam org mengandung yg mengidam je..

ingatkan akak rindu2an kat incek suami td.. dh bc sampai bawah, baru tau.. rindu pd sang makanan rupenye.. hehehe macam2 lah!

azieazah said...

Lama kat KL? Sentul sebelah mana?

Pn Kartini said...

Salam dear..:):)

Alhamdulillah...:)
Akhirnya apa yg dirindukan itu kesampaian jua..:):):)

maiyah said...

ambooii.. terubat le rindu, kita yg tgk ni dah jd rindu lak huhuu..

Uda said...

nyum.. nyum .. sedap nyer.. terliur pulak tgk siput sedut tu.. tapi tak berapa pandai nak sedut time mkan ..

AYU IDRIS said...

Chugie : hahaha...mmgpun!tapi kalah masa mengandung hari tu tak de plak nak ngidam apa2!

AYU IDRIS said...

kak Azie : pagi ni dah nak balik KB semula...sekejap aje dpt balik KL...bulan 6 ni baru dpt blk lama time cuti sekolah

AYU IDRIS said...

Salam kembali kak...

hehehe..itulah,puas menunggu nak dapatkan apa yg dihajati!

AYU IDRIS said...

kak Maiyah...tak pe kalau akak terliur,senang aje nak dapat.macam ayu ni haa...tunggu balik KL aje baru boleh dapat!

AYU IDRIS said...

Uda..ayu pun tak pandai jugak makan siput sedut tu dulu...tapi masa posting kat JB,kawan-kawan yg ajarkan ..jenuh jugakla nak sedut sampai berjaya!hihihihi