RSS

Saturday, May 22, 2010

Yang...apsal cepat sangat ni?? U ni..tak boleh sabar dah ke?

Ni kisah malam tadi. Aku pelik dengan perangai En Hubby. Biasanya kalau aku nak,aku yang akan ajak dia. Nak harapkan dia ajak,hhmmmm.....jari tangan dan kaki yang ada 20 ni pun berlebih banyak. Tak kan pernah cukup. Nak kena tunggu mood elokla...hormon stabil la...tak letih la...kepala tak serabut la..baru boleh tunaikan hajat aku. Kalau tidak, akulah yang terkulat-kulat seorang diri...frust menonggeng! Sendiri pujuk ati lorrrr....

Tapi malam tadi, aku rasa pelik plak bila En Hubby yang ajak. Haaa...mood dia tengah ok le tu kot..Hormon tengah stabillah tu...kepala tak serabut. Aku terus kata ok aje...Pucuk dicita, ulam mendatang. Takkan nak tolak plak kan?? Rugi besar....rugi.....sebelum En Hubby berubah fikiran, aku pun angguk aje tanda setuju...Nampak gayanya kali ni bukan aku lagi yang memulakan...tapi dia! Oklah tu kan...Asyik aku aje yang kena mula...

So....lepas dah siap segalanya....maka bertolaklah kami anak beranak ke KB Mall....Hehehehe....Memang kami sepakat pakai baju hitam malam tadi. Happy familylah katakan! Tempat yang dituju- Restoran Rasa Mas. Aikkk...takkan nak celebrate besday aku kot? Besday aku esok! Aku senyap ajelah...ikut aje mana En Hubby nak bawak. Tunggu jugak kot-kot dia nak announce apa-apa....tak de pun.

Sampai aje kat restoran tu, dia kata lapar..anak-anak pun sama jugak... Aku ingatkan nak celeb besday aku....takkanle pegi makan kat situ aje kan...tak surprisela...Demandle plak aku! hehehehe...Rupanya nak makan aje...Wat suspens I ajelah U ni yang! Aku kata kat dia. Laaa...apsal plak, U ingat apa? Nak celeb besday U ek? Kan besday U Ahadni...errkkk...Diakah yang tak sabar atau aku???? Hihihihi....

Mehlah kita layankan gambar-gambar wajah-wajah keriangan sebelum dan selepas perut yang lapar berjaya dikenyangkan!

Perut tengah lapar..tapi muka tetap menten sengih!

Mama dan 2 anak dara

Aksi lentok Damia si manja Papa

Kak Nana dah tak sabar nak makan!

Ni peberet aku...pegilah mana pun, tofu Jepun ni mesti aku order!

Muka riang gumbira lepas perut dah kenyang! 3 anak dara permata hati Mama dan Papa

Aku tunggu ajelah esok...adakah En Hubby akan celebrate besday aku yang ke 32 tu ke tak?Huhuhu...malas berharap, kang aku jugak yang frust menonggeng!

Oh kengkawan...jangan lupa join GA aku ye....closing date 31 hb ni....

8 pengkritik jemputan:

mama zharfan said...

u org kelate ker? me pun suka pegi KB mall bila balik kg...destinasi wajib tu :)

Ena said...

ekekeke..

kelakar pun ada.. ingat kan apa la tadikk.. ayat akak nie kalo tak bace abis leh salah paham tau.. wekekekeke..

Happy birthday kak.. in advance tinggal pade minit je lagi tu kan!.. hhhe.. Moga berbahagia & dirahmatiNYA selalu.. :)

comei betul anak2 aka kan!.. :)

~aSHa~ said...

ehehehe betul ckp ena tu..kena baca abis..kalo tak kami pk apa la tadi kan...ingat kan nak apa...ehehehheeheheheheehehhe

hepi besday kak...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu....

bestny anak dara semua...sweet je

AYU IDRIS said...

Mama Zharfan : Akak asal KL,krn cinta membawaku ke bumi Klate..hihihih...klu blk sini,blhla kita jmpa2 ek!

AYU IDRIS said...

Ena : Wakakaka...tulah sebelum type entry ni, dah byk kali akak pk..jgnle org lain pk menda sebelum baca habis..hihihi...tq yang atas wish tu....

AYU IDRIS said...

Asha: hahha..tula...len kali kena siasat dulu sblm buat kesimpulan!mekasih atas wish tu....aah,ada 3 org anak dara yg bkn setakat suweett tp jgk memeningkan kepala Mamanya!

Muhd Sazlie said...

kak ayu ada blog rupanya.. :-)

Muhd Sazlie said...

kak ayu ada blog rupanya :-)